Friday, January 21, 2011

10 perkara yang LELAKI tidak suka tetapi PEREMPUAN buat jugak!

10 Perkara yang lelaki tidak suka tetapi perempuan buat jugak! :-

1. Cepat berubah fikiran. Hari Isnin..kamu suka kat dia. Hari rabu kamu minat kat orang lain. Masuk hari Jumaat kamu dah lupa nama mamat yang hari Isnin. Peh..gila tuh. You all bakal digelar Miss Playgirl
2. Membanding diri dengan orang lain. Kalau si dia minat kat kamu, dia takkan pandang sangat awek lain. Percayalah. Takyahlah susah-susah nak tolong promote orang itu..orang ini. Orang tu lawa la..tu la. Yang penting KAMU.
3.Bercanggah pendapat. Kalau dia minta pendapat, jangan ragu-ragu utk mengeluarkannya. Tapi, sebelum keluarkan hujah pastikan dia berada dipihak mana. Seboleh mungkin jangan sampai menyinggungnya.
4. Terlupa temujanji. Kalau dah berjanji, janganlah sesekali lupa. kalau terlupa percayalah dia akan rasa macam tak dihargai dan tidak penting dalam hidup kamu.
5.Riak. Kalau kamu baru dinaikkan pangkat dan si dia memuji… pastikan kamu tidak riak bertahun-tahun, dikhuatiri si dia akan terasa tak setaraf ngan kamu plak. Cukuplah utk sejam dua sahaja.
6. Berkira soal berat badan. Kalau si dia mengorder burger paling besar atau ayam goreng 2 set + kentang besar+ milkshake jangan larang atau tegur. takyahlah nak cerita pasal lemak, kolestrol. lelaki ni kalau bab makan memang berkira.
7. Pura-pura tak tahu. Ini memang berlakon tahap bengong ! Takkan la lansung tak kenal Brad Pitt semata-mata nak jaga hatinya. tak salah jika sesekali tunjuk bijak.
8.Malas buat keputusan. Si dia buntu. Cadangan kamu?” Entah la I pun tak tau! ” Hello bangun dan bukak akhbar. Cuba beri cadangan yang baik. Si dia bukan tukang buat keputusan 24 jam sajer. Bila sesekali kamu buat keputusan gempak… dia mungkin makin sayang.
9. Kurang sopan. Tanyalah mana-mana lelaki, mesti dia tak pilih wanita yang kurang sopan. Kalau ada sifat Hot Tamper..cuba belajar control. Ada sesetengah jenis kekasih mungkin dah memahami, so boleh tolak ansur. Tapi kalau jenis tak leh tolak ansur… ..
10.Tak mengaku kelemahan. sesekali kena mengaku kelemahan sendiri. Jangan dok maintain ayu jer… Lambat laun terbongkar gak. Percayalah… kalau kamu mengaku kelemahan diri, si dia bukan anggap itu satu kecacatan tapi satu kelebihan kerana sanggup mengaku. PERCAYALAH…

Tuesday, January 18, 2011

jom buat papercraft!!! :)

panda yang menangis


haaaa.. aku terbaca pasal papercraft ni kat buku remaja(nadia punya) pasal papercraft ni. aku tengok macam smart je,
lalu, aku pun tergerak hati nak search kat google pasal papercraft ni.. search punya search, aku jumpe web ni.
http://www.papercraftmuseum.com  kat sini ada banyak lagi papercraft.. macam2 jenis, macam2 ragam! yang menangis,
buah, baju la, macam2 best! selain tu, papercraft ni pon uji korang punya kreativiti! haha..

keje korang, 
  1. pilih mana artwork papercraft yang korang suka.
  2. download gambar yang korang suka.. contoh gambar nya macam bawah ni :-
gambar panda nangis kat atas ni.

       4. Print gambar ni kat kertas.
       5. gunakan kreativiti korang menggunakan gam dan gunting, sampai jadi macam pic bawah ni.


selamat mencuba semua! :)

nak papercraft panda nangis ni, download kat sini tekan ni!

haa! lupa nak bagitau, kat page ni http://www.papercraftmuseum.com, ade tunjuk tutorialnya semua! 
selamat mencuba! :)




blog blog blog :)

ni blog 1st aku. haha.