Tuesday, January 18, 2011

jom buat papercraft!!! :)

panda yang menangis


haaaa.. aku terbaca pasal papercraft ni kat buku remaja(nadia punya) pasal papercraft ni. aku tengok macam smart je,
lalu, aku pun tergerak hati nak search kat google pasal papercraft ni.. search punya search, aku jumpe web ni.
http://www.papercraftmuseum.com  kat sini ada banyak lagi papercraft.. macam2 jenis, macam2 ragam! yang menangis,
buah, baju la, macam2 best! selain tu, papercraft ni pon uji korang punya kreativiti! haha..

keje korang, 
  1. pilih mana artwork papercraft yang korang suka.
  2. download gambar yang korang suka.. contoh gambar nya macam bawah ni :-
gambar panda nangis kat atas ni.

       4. Print gambar ni kat kertas.
       5. gunakan kreativiti korang menggunakan gam dan gunting, sampai jadi macam pic bawah ni.


selamat mencuba semua! :)

nak papercraft panda nangis ni, download kat sini tekan ni!

haa! lupa nak bagitau, kat page ni http://www.papercraftmuseum.com, ade tunjuk tutorialnya semua! 
selamat mencuba! :)




1 comment: